rome house

Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma
Casa Roma

Crossing barriers and blurring boundaries.

This house project is presented with a very clear premise: in front of the plot there is an apartment building that acts as a visual barrier to the views, in this case Benidorm and the sea. Therefore, the first gesture of the house is to make a small turn in relation to the front of the plot, trying to overcome that barrier.

Moreover, two of the wishes of the clients led to a dissolution of limits: first of all, they wanted to escape from the orthogonal aesthetics, from the image of “box”, textual words, from other modern houses in their environment. The other desire was marked by the type of pool they wanted, a pool that alluded to a more natural image, to the idea of a beach, in which the limit with the water is more diffuse.

By practicing the previous turn, the floor of the house is completely orthogonal, since it is also the best way to make this turn more evident, and it was intended precisely that the gesture was fully marked. However, this desire of the clients to avoid the image of boxes, forced, and helped us, to follow the line, or rather, the dissemination of the lines that raised the idea of pool-beach they wanted. In this aspect, there are a series of pergolas, both on the first floor and second floor, which form a game of entrances, exits, lights and shadows that result in a complete dissolution of the idea of the box and provide a very unique image to the whole.