p6 house

Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6
Casa P6

Surrounded by nature, the design is based on the desire that the house catches the landscape and that, in turn, this contains the house itself. Therefore, the starting point is the creation of a limit that frames the environment. A limit created This frame emerges from the pool as a triangle and reaches the cover, containing it in all its contour by means of a subtle warping. As a continuation of the curved line, the frame descends on the opposite side of the pool and thus generates a sinuous profile that creates a slight boundary between home and environment.

The triangle that starts from the pool guarantees the necessary privacy with respect to the adjacent plot, while the curve that descends and ends the line on the opposite side opens up the views towards the Mediterranean.

The home emerges from the landscape. The sinuous profile enhances the idea of integration into the environment and differentiates the element that contains the house itself. The curve gives way to the straight creating a resounding game of lines and reflections. Game of lines that joins the game of contrasts created by the selection of materials. White concrete and Corten steel. The purity of white so present in the Mediterranean aesthetic coexists with the earthy color of Corten steel, thus linking the concepts of sea and mountain as part of the idea of housing and landscape integration.

The house is accessed through a module treated in a unique way in which both the materials and shapes and let intuit the forcefulness that we will discover as we go into it. From there, an elevator descends to any of the lower floors because in addition to the access module, the house is functionally divided into two more floors.

A second floor with 3 rooms, where the same parameters have been followed for all 3, but using different colors: large format porcelain for the floor and wood and vinyl paper panels for walls and closets. As in the whole house, in the bedrooms we have also used linear lighting using strips of leed. The lighting, treated in this way, creates lines that help to frame the spaces and reinforces the idea of rotundity. The rooms are connected by an area fitted out as a study from which the views to the outside make it a privileged area of the house.

If we keep going down, we reach the first floor, where the main room is located, with direct access to the terrace and the pool area. In terms of materials, this bedroom is treated like the rest of the rooms in the house. Also, in this floor we find the day space formed by a big living room at double height in which the kitchen is integrated. An important part of the walls of the living room have been covered with mirror. The effect, in addition to doubling the space, already large, is to be living on an island, surrounded by sea everywhere.

All in All, the result is a space that projects itself towards the landscape in which, during the day, the games created by the sunlight contain the interior while achieving a fusion with the exterior. At night, the linear use of artificial lighting reinforces this notion of frame and enhances the above-mentioned play of reflections.