p14 house

Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14
Casa P14

A plot of land in the mountains. A viewpoint to the landscapes. The perfect orientation, both in views (sea and Punta del Albir), and in sunshine (South).  These are the bases with which we started to generate this project, whose idea is based precisely on the fact that the house is understood as a viewpoint, a piece that perfectly marks the will to frame the landscape.

The general volume of the house is made up of two floors on the ground: the highest one, destined to bedrooms, which is the one that configures the reality of the frame, the one that acts as a real PRISMATIC BOX and the first floor, which contains the daytime spaces and is related to the main terrace, the swimming pool and the outdoor spaces, treated with much care and detail with a very marked prominence of the dry stone of the place.

The pedestrian access to the house is shared with the road, through a printed concrete path flanked by dry stone walls in the area. In this way, a slow approach to the house is made. The access to the house is through the basement, which is integrated into the garden area that borders it and by the use of dry stone. In a wink to the relationship with the exterior space and with the land, part of the dry stone used to contain the mountain terraces, is also used inside the house, accompanying the development of the staircase from the same access in the basement to the second floor included, creating a very unique interior-exterior relationship, mainly due to the particular geometric cut of this stone, which perfectly summarizes the work for the detail and for using the materials in a different way.

For the exterior materiality, a continuous multilayer coating in white was chosen, in accordance with the Mediterranean tradition of the environment, and large glass panels, highlighting in the area of the lounge, large windows at double height of the whole piece.

The floor and wall coverings in the bathrooms are made of large format natural stone, and the use of natural stone in the formation of the steps of the two flights of stairs is extended.

In conclusion, as is usual in our projects, artificial lighting is used to give dynamism to the spaces as a whole and, on the outside, to be able to read the millimeter composition of the house which, in this case, what it manages to do is to perfectly define this idea of a prismatic piece by acting as a viewpoint over the landscape.