nat house

Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT
Cass NAT
Casa NAT
Casa NAT
Casa NAT

The regulations applicable to this project condition was the solution to be adopted. On the other hand, this is a case in which the regulations, (by which the last floor of the house may not be computed if certain parameters are met), despite also conditioning the solution, allow it to be given a new aesthetic twist: normally this regulation of the parameters for building is designed for a typical gable roof, but we tried to modernize this issue by working with a curved roof that would fit these parameters.

Once the question of use was resolved and the aesthetic solution was provided and approved by the town council, we tried to combine it with the functional program given by the client: on the first floor a kitchen area, which included the space for eating, and separated from that module, the living room along with a room for games and office.

On the other hand, the upper floor would be used only for rooms. With these conditions, it was decided to divide the performance in two important curved volumes, separated and connected in turn by the space reserved for access to housing on the first floor and its communication with the first. The result is a powerful image, which is reinforced by the contrast between the curved volumes and the communication volume, as well as between the volumes themselves, since they are not the same length and are located unevenly on the floor, generating a very interesting game of visual dynamism. It is also intended to emphasize the exterior of the upper floor in curve, through a treatment with different materials, so that the first floor is worked with a large-format porcelain, while the upper floor is left in white mortar.

In the interior, the volume reserved for the entrance stands out, consisting of an important double height space in which the stairs to access the upper floor are also located. Both the space of the kitchen-dining room, as the living room and games room, overturned on the outside area in which the pool is located, through a continuous plane of glass, allowing full visual communication between all these areas