housing vanessa

Villa Vanessa
Villa Vanessa
Villa Vanessa
Villa Vanessa
Villa Vanessa
Villa Vanessa

The function and aesthetics.

The project emerges as a development of two houses located on a mountain, so it is intended to treat both as a whole. This house is located below the first one, in order to interfere as little as possible in its visuals. In fact, although they are treated as a unit, we work first with the upper house, which is the one that will dictate the level of implementation and the aesthetic language of the one we are dealing with.

Having known the level of implementation of our construction, the main objective is to take possession of the best views, and that these are enjoyed by the daytime areas of the house: this involves reversing the traditional order of the rooms of a home, placing the living room-kitchen-dining room and master bedroom on the second floor, at the same level as the pool. And here we come across the main element of the house, as the swimming pool, being in flight over the rooms that are located on the lower floor, takes all the aesthetic attention, since it is also subordinated to the language of the upper house, resulting in a very unique and striking element, forming part of a harmonious and integrated into the environment and the mountain.